Design/artwork by Arne Kaupang | Various: Format: CD press info // reviews |
01 | N.U.G. feat. Easton : Da Ground |
02 | DJ Tripman: High |
03 | Soul For Life: Make It Equal |
04 | Juz-T: Inside My Mind |
05 | 109th Street Connect: Do What U Wont |
06 | Kango & Thang Family: U & Me |
07 | Addvibe: Juizy Vibe |
08 | K.Y.D: Snack Funk |
09 | Nubian Soul: Dig This |
10 | Addvibe: Gangzta Thang |
11 | Nu Headz: S.K.Y. |
12 | 109th Street Connect: Do What U Wont (Da Thang Mix) |
Thang Records er det første norske konsept med varm amerikansk underground sound & vibe, med garage, deephouse og funky disco. Nærmere en svett bakgårdsklubb i New York har vi neppe vært på disse breddegrader! Tidligere har Thang Records gitt ut to 12" EP'er på egen hånd, distribuert av Pepermint Jam (96), og to EP'er gjennom det anerkjente britiske selskapet Nice'n'Ripe / Tenpin (97). Nå er det omsider klart for samler fra folkene rundt Thang. Albumet "Dusty & Dirty Thangz vol 1" består av så godt som utelukkende eksklusivt materiale (kun en låt har vært gitt ut tidligere), og er et heidundrende party-album som kommer til å få dansebeina i sving rundt om på norske og europeiske klubber. "Snack Funk" og "Juizy Vibe" har allerede snurret og gått på Petre's dance-liste, og CD'en har blitt meget godt mottatt av norske DJ's. Thang personell: Pål Sørli - Thang-sjefen er tidligere norgensmester i platemixing (7-plass i VM 87), har DJ'et i inn og utland (bla flere sesonger på Lanzarote og Las Palmas) før han bosatte seg i Tromsø og begynte å produsere musikk selv. De siste årene har han hatt funk/classic klubb på Sub Sircus i Tromsø. Tage Slettemo - også kjent som DJ White Shadow. To ganger norgesmester i platemixing. Jobbet i flere år som DJ, bla i New York. Produserte debutalbumet til Dark Side Of The Force. Raymond Hansen - Norges mest spennende nykommer på produksjonssiden, med et vidt spekter fra triphop, breakbeat, house og til underground disco. Debuterte som 17-åring på Nice'n'Ripe i London. Torgeir Skeie - også et nytt talent på Tromsø-himmelen. Jobber som radio DJ. Jan Marius Dahle - Nok et ferskt navn, jobber i Harstad som DJ / radio DJ med egne funk-konsept. | Thang Records have previously released two 12" EP'es distributed by Pepermint Jam (96), and two EP'es through the London based Nice'n'Ripe / Tenpin (97). The "Dusty & Dirty Thangz vol 1" album contains (all but one) exclusive tracks from the upcoming producers in the Thang family, lead by label manager, and producer on over half of the tracks, Paul S and Tage aka DJ White Shadow. Thang Records is all about underground american house sound & vibe, with elements of garage, deephouse and disco. Norway's finest house producers gives you their version of a US house sound with a New York vibe. |
Flimmer
Egentlig har vi visst det lenge, men ingen har liksom sagt fra. Tromsøtechnoen er død, tronsødiscoen lever. Nå er det sagt. Pål Sørli har i mange år vært byens kanskje mest profilerte musiker, men hjemme i garasjen har han mekket guttedrømmen Thang Records som endelig er klar for å prøvekjøres. Og det går som ei kule. Fra å være Norges Detroit har Pål Sørli råkjørt Tromsø rett til New York, og parkert i den skitneste, funkyeste garasjen han fant. Første delen av plata er dyp garage, og selv om det er bra, er det discodelen som kommer sist og best. Dette er faktisk noe av det beste som finnes i landet for tiden, og det er inkludert alle ut- og innflyttede tromsøværinger. I tillegg til Påls egne spor, skinner særlig wunderbarnet K.Y.D igjennom med "Snack Funk". Snart flytter de nok fra byen.
Ole Andreas Hoen
Nordlys
Dyp og ekte disco
Musikkscenen i Tromsø overrasker stadig. Denne gangen er det ett nytt konsept fra Beatservice som får oss til å sperre opp både øyne og ører. "Thang Records er det første norske konsept med varm amerikansk underground sound & vibe, med garage, deephouse og funky disco. Nærmere en svett bakgårdsklubb i New York har vi neppe vært på disse breddegrader!" Pressemeldingen sier det som det er. Og de har all grunn ta fram de helt store flosklene. Thang Records, med Pål Sørli i spissen, har laget et til de grader helhetlig produkt. Godt er det at han har trukket til seg de andre i Thang-familien. Variasjonene i låtmaterialet og den opplagt større bredden gjør at dette kan bli en ball som bare kommer til å rulle og rulle. Beatservice og alle andre impliserte kan vente seg litt ekstra medfart etter dette. For "Dusty & Dirty Thangz vol 1" er en samleskive som nasjonen ikke har hørt maken til. Her har du svett musikk som vil kunne glede de aller fleste. Tidligere har vi sett Those Norwegians, som internasjonale storheter. Det vil forundre meg om ikke Pål Sørli & Co. får den samme anerkjennelsen. Det er nesten litt merkelig at en utgivelse som denne har et ordentlig rotfeste i lille store Tromsø. En skulle nesten tro dette var et produkt skapt i et musikalsk pulserende og urbant miljø. Men det er vel akkurat det Tromsø er. Kanskje vi ikke har all verden med klubber, men vi mangler ikke kreative sjeler. Det beviset kommer i plateforretningene på mandag.
Anders Røeggen
Natt og Dag
Det bittelille Beatservice-selskapet fra Tromsø har fått en enda mindre underlabel, Thang Records, bestående av fem DJer og produsenter med New York i blikket. Albumet er todelt i tematikk. Del én utforsker deephouse og garage, mens andre halvpart er diskofil. Mye bra å bryne seg på her, men en innvending, som spesielt gjelder den første delen, er at monotomien blir påtagelig når så mange låter i samme lei følger hverandre. "The Disco Session" er mer lødig og ledig og spesielt Nu Headz' "S.K.Y" er snertent rytmehoreri av høy klasse.
Harald Grenne (4)
Dagsavisen/Nye Takter
Selv om Tromsø har vært en foregangsby innen norsk elektronisk musikk har byens techno-scene aldri utmerket seg ved å være utpreget lystig. Men "Dusty & Dirty Thangz" er garage/disco-orientert house hvor sju av de tolv låtene er laget av Tromsø-DJ'en Pål Sørli. Denne samleren låter litt for hjemmesnekret, men har absolutt sine øyeblikk, selv om uttrykket preges av litt irriterende "å så kult det er å være disco-neger" estetikk, er dette lykkelig dansemusikk med unorsk sexy rytmetrøkk.
Bernt Erik Pedersen
Hamar Arbeiderblad
Det musikalske undergrunnsmiljø i Oslo kommer mer og mer til overflaten. Det har sin fordel at folk som ikke vanker på de mest borthjemte utestedene i hovedstedene får ta del i rytmer som aldri finner veien til noen hitliste. Prosjektet til Thang Records "Dusty & Dirty Thangz" er med på å gjøre distansen mindre mellom folka i "undergrunnen" og andre vanlig dødelige. På samlingen deltar DJ'ene Pål Sørli, Tage Slettmo, Raymond Hansen, Torgeir Skeie og Jan Marius Dahle. Alle tilhører de eliten ev DJ's i Norge. Plata er delt opp i to seksjoner; deep session og disco session. På den første delen er det mer eksperimentell "underground sound & vibe" som rår. Pål Sørli er med på hele seks av 12 spor. Sørli er tidligere norgesmester i platemiksing og enhver som vil opp og fram som DJ vil ha stor nytte av å lyttepå hans miksing. Platas siste 30 minutter - "The disco session" - inneholder langt mer kommersielle rytmer. Spesielt dansbart er kuttet "Snack Funk" med Raymond Hansen. "Dusty & Dirty" er et produkt for ei smal gruppe av befolkningen. Men for den som tilhører denne gruppen er dette produktet så absolutt verdt sine kroner.
3, Svein Erik Løberg
Hugin
Dusty & Dirty Thangz serverer her amerikansk underground & vibe, med tidvis garage, deephouse og funky disco på norsk label. Bak tolv kule alias skjuler det seg fem mindre kule navn fra scenen i Tromsø. Om det er den triste, ensformige, ofte paranoide sfæren i nord som gir seg utslag på dette konseptet synes rimelig. Platens første del, The Deep Sessions, består av seks like søvndyssende deephouse låter. Helt sikkert fett med neoniserende lysshow og ditto promille, men her jeg sitter med dårlig stearinlys og kontrollerte handlinger så virker det hele kjedelig. Skitten deephouse som kun gjør deg ubrukelig innvendig. Det frustrerende forsøket på å dra i gang molekylene merkes tydelig i del to. Juicy Vibe innleder The Disco Session med beats som faktisk gjør det mulig å komme i party stemning selv på en dårlig (man)dag, sammen med Snack Funk, har de allerede hatt heavy rotation på Petres dance liste. Her innbyr de med funky disco som setter de rette elementene i abnormal bevegelse. Et forsøk som hever ingenting av en plate opp til i allefall noe. Men hva er poenget med å pakke det hele inn i monotoni? De virkelig jomfruelige overgangene som får oss til å sveve bort, dampes omgående inn i en kjedsommelighet. Følelsen av å ha fått en dårlig ommøblering av hjernen er ikke betryggende...
Simen Holvik
Main // Information // History // Artists // Releases // Live // Mailorder |