BS063 Flunk: Treat Me Like You Do - For Sleepyheads Only remixed

prev next


Design/artwork by Ulf Nygaard

Flunk:
Treat Me Like You Do - For Sleepyheads Only remixed

Format: DLP
Label: Beatservice Records
Catalogue number: BS063LP
Release date: 16. jun 2003
Export date: 23. jun 2003

// reviews

Download:
Beatport // eMusic

Stream:
Spotify // Apple Music // Tidal // YouTube Music // Deezer

A1

Honey's In Love (dobbs remix)

A2

Magic Potion (athome project nedi garasjen mix)

A3

I Love Music (nils noa remix)

B1

Blue Monday (blue states remix)

B2

Magic Potion (prins thomas short version)

B3

See Thru You (the cinque cento remix)

C1

Blue Monday (rune lindbæk loves manchester mix)

C2

Kebab Shop 3 AM (rune lindbæk klubb kebab dub)

C3

Your Koolest Smile (innerise remix)

D1

See Thru You (athome project vinterdepresjonsmix)

D2

Blue Monday (jori hulkkonen remix #2)

D3

Your Koolest Smile (doc l jnr rekoolstruction)Design/artwork by Ulf Nygaard

Flunk:
Treat Me Like You Do - For Sleepyheads Only remixed

Format: CD
Label: Beatservice Records
Catalogue number: BS063CD
Release date: 16. jun 2003
Export date: 23. jun 2003

press info // reviews

Download:
Beatport // eMusic

Stream:
Spotify // Apple Music // Tidal // YouTube Music // Deezer

01

Honey's In Love (dobbs remix)

02

Magic Potion (athome project nedi garasjen mix)

03

I Love Music (nils noa remix)

04

Magic Potion (prins thomas short version)

05

See Thru You (the cinque cento remix)

06

Blue Monday (rune lindbæk loves manchester mix)

07

Kebab Shop 3 AM (rune lindbæk klubb kebab dub)

08

Your Koolest Smile (innerise remix)

09

See Thru You (athome project vinterdepresjonsmix)

10

Blue Monday (jori hulkkonen remix #2)

11

Your Koolest Smile (doc l jnr rekoolstruction)


Press info

Flunk sitt debutalbum "For Sleepyheads Only" (BS051CD/LP) er en av de største suksess-utgivelsene på Beatservice Records. Godt hjulpet av en coverversjon av New Order sin Blue Monday i en nedstrippet downbeat versjon som har gitt Flunk og albumet en velfortjent oppmerksomhet rundt om i verden. Både Blue Monday og andre spor er lisensiert til en pen bunke samle-CD'er rundt om i verden, og hele albumet har blitt lisensiert til Guidance i USA, og nå nylig til Groovy Garden i Hellas.

En del remixer fra dette albumet er sluppet tidligere på 12"-ere på Beatservice og Guidance, men det har også blitt laget flere andre remixer som ikke har blitt benyttet så langt. Disse er nå samlet, sammen med en del helt nye remixer, på albumet "Treat Me Like You Do - For Sleepyheads Only remixed".

CD'en er diskret mixet av Ulf Nygaard, mens den doble LP'en er umixet. Albumet starter godt plassert på dansegulvet, med et knippe housemixer. Albumet fortsetter så med en god blanding av leftfield dansegulv-saker og downbeat snadder.

Artistene som har bidratt med remixer er god blanding av profilerte internasjonale navn som Dobbs (UK), Innerise (UK), Blue States (Hellas/UK - kun på LP) og Jori Hulkkonen (Finland), og norske kjentfolk som Rune Lindbæk, Athome Project, Doc L Jnr, DJ Nils Noa, DJ Prins Thomas og Cinque Cento.

Flunk's debut album "For Sleepyheads Only" is one of the biggest success releases so far on Beatservice Records. With good help from a coverversjon of New Order's Blue Monday in a stripped downbeat version, the album have received well deserved recognition around the world. Both Blue Monday and other tracks have been featured on a wide range of compilations around the globe, and the full album has been licensed to Guidance in the US, and recently to Groovy Garden in Greece. A UK license is also around the corner.

Some remixes from this album are already out on various 12"-ers on Beatservice and Guidance, but the majority of "Treat Me Like You Do - For Sleepyheads Only remixed" is exclusive material not previously available on vinyl or CD.

The CD version is slightly mixed by Flunk's Ulf Nygaard, while the double LP is unmixed. The album starts out with both feet on the dancefloor with some housemixes. The rest of the album is a good mixture of leftfield dancefloor stuff and downbeat goodies.

Artists contributing with remixes are a good mixture of international names like Dobbs (UK - Millennium/Vision), Blue States (Greece/UK - XL Recordings/Memphis Industries - LP version only), Jori Hulkkonen (Finland - F Communications/Turbo) and Innerise (UK), plus Norwegian household names like Rune Lindbæk (Paper/Repap), Athome Project (Beatservice), Doc L Jnr (Music for Freaks), DJ Nils Noa (Planet Noise - appeared recently on BBC's Essential Mix), DJ Prins Thomas (Tamburin) and Cinque Cento (Beatservice).


Flunk:
Blue Monday Remixes

Format: Digital Album
Label: Beatservice Records
Catalogue number: BS063XCD
Release date: 1. jan 2005Download:
Beatport

Stream:
Spotify // Apple Music // Tidal // YouTube Music // Deezer

01

Blue Monday (blue states remix)

02

Blue Monday (rune lindbæk loves manchester remix)

03

Blue Monday (high above remix)

04

Blue Monday (snorre seim remix)

05

Blue Monday (syntax erik "bad command" remix)

06

Blue Monday (jori hulkkonen remix)

07

Blue Monday (jori hulkkonen remix 2)

08

Blue Monday (scapegoat remix)

09

Blue Monday (rune lindbæk bramhall park remix)

10

Blue Monday (rune lindbæk disco dub)

11

Blue Monday (howard maple "mess up" remix)Anmeldelser [reviews 26.11.03]

Groove
Round the outside, round the outside
Grünerløkkas store sønn har det travelt for tida. Midt oppi lanseringen av nytt Folk & Røvere-album finner Ulph tid til å spre ny-gammelt Flunk-materiale på remiksalbumet Treat Me Like You Do. Det er ikke mer enn et år siden Ulph og hans makkere initierte sommeren med For Sleephyheads Only - et album så fullspekket med sommerhit-potensiale at det bare var rockefoten til Petre som hindret det i å nå de helt store høydene på salgsbarometeret. 
For Sleepyheads Only var en frisk solbris for sløve hengekøyekvelder, og nå skal klubbpotensialet tvinges ut av låtene for å regjere sommernatten. Med seg på laget har Ulph en håndfull anerkjente remiksere og noen nye fjes i tillegg til Flunk-compadrene Jo Bakke og Anji. De aller fleste låtene har fått en heftigere rytme og dypere bassganger programmert over de kjente melodilinjene fra Flunk-originalene. Som med de fleste remikser er også disse utført med varierende hell og et helt album med låttriksing kan bli noe i overkant av hva min tålmodighet mestrer. 
Innledningsvis er det Nils Noas bearbeidelse av I Love Music som fenger aller mest, til tross for at dette etter min mening ikke er blant de sterkeste på originalen. Noa greier likevel å gi mer liv til låta gjennom en heftigere grunnrytme og en sparsommelig bruk av vokalsamples. Når drivet virkelig setter inn midtveis rykker det mer enn godt nok i bakbeina. Også Athome Project leverer godsaker med remikser av Magic Potion og See Thru You. Førstnevnte får en ekstra porsjon bass, mens See Thru You strippes slik at kun den melankolske vokalen slipper igjennom sammen med nedtonede programmeringer. Begge arbeidene er mesterlig utført. 
Det er ikke uventet at Blue Monday dukker opp i to versjoner, og for de skarpsindige er det herfra albumets tittel er rappet. Det er Rune Lindbæk som står for første forsøk med en Manchester-hyllest, hvor bassen løftes frem som et anerkjennende nikk til gamlefar Hook. Låta som helhet har noe uforløst over seg, og fungerer ikke like godt som den nærmest akustiske versjonen som presenteres på For Sleepyheads Only. Heldigvis retter Lindbæk opp noe av æren med en underholdende Those Norwegians-aktig remiks av Kebab Shop 3 AM. Andre forsøk på Blue Monday er det vår finske venn Jori Hulkkonen som står for, og han er heldigere enn Kebabkongen Lindbæk. Hulkkonen leverer en metaremiks hvor New Orders egen '88-remiks av Blue Monday smelter sammen med Flunks coverversjon på finurlig vis. Resultatet er merkverdig oppjaget og Anjis sløye vokal på toppen gir låta en ambivalens som bidrar til å heve interessen for Hulkkonens bidrag. 
Britiske Innerise leverer en dubaktig versjon av Your Koolest Smile og tilfører en ny melodilinje og en uendelig repetisjon av Anjis Björk-aktige vokal. Perfekt nachspiel-droning når stearinlysene har brent ned og de første solstrålene treffer vinduskarmen. Dessverre kan jeg ikke bruke samme lovord overfor Doc L Jnr og hans dekonstruksjon av samme låt som avrunder denne Flunk-reprisen. Doc L leverer utgivelsens trøtteste forsøk på dub-minimalisme og tryner på det såreste. 
Likevel leverer Flunk nok en gang et oppløftende produkt som vil gå sin gang på dansegulv fulle av solbrente kropper denne sommeren. Treat Me Like You Do vil ikke bli stående som en klassiker i klubb-Norge, men i likhet med en innbydende ferieflørt fungerer dette mer enn godt nok for å få i gang adrenalinpumpa. 
(5/7) Tom-Erik Lønnerød

Bergens Tidende
Café del Ulph - Flunk snurrer sommerslagerne sine en gang til, denne gangen i ny tapning.
Gamle Ulph har virkelig hatt midasgrepet det siste året. Først kom den internasjonale suksessen til Flunk-albumet, fulgt opp av den usannsynlige hit'en "Utadæsjælopplevelse". Førstnevnte har allerede blitt solgt videre til både Guidance i USA, og her kommer den uunngåelige remix-samlingen. Det originale "For Sleepyheads Only" var, om man skal være ærlig, kjedelig hinsides all fornuft. Derfor er det et glimmer av håp i horisonten med remiksere som Jori Hulkkonen, Rune Lindbæk og Athome Project på gjestelisten. Og joda, som en Café Del Mar for viderekomne flyter disse miksene avgårde, båret av house-rytmer og kreativ manipulering av den opprinnelige vokalen. Det er ikke til å skjule at alt for mange av disse sporene er pliktoppvisninger, men Prins Thomas og finnen Jori Hulkkonen gjør begge at dette kan bli en ny sleeper-hit for Flunk. Det er i det minste bedre enn mye av chillout'en der ute.
(3/6) Walter N. Wehus

Dagsavisen
Remikser av Ulf
Før årets popsuksess med "Utadasjælåpplevelse" ga Ulf "Folk & Røvere" Nygård ut et litt søvnig engelskspråklig album med sideprosjektet Flunk. Siden fikk albumet en viss oppmerksomhet i internasjonale klubbkretser, ikke minst for downbeat-versjonen av New Orders"Blue Monday", og ble gitt ut på den anerkjente Guidance-labelen i USA. Her er en samling nye og allerede utgitte remikser av låter fra Flunk-albumet, med navn som Rune Lindbæk,Athome Project og Prins Thomas. De fleste går for enda mer nedstripping av det allerede spartanske grunnlaget. Flere har tatt for seg Blue Monday (og platetittelen er tatt fra teksten til låten), finske Jori Hulkkonen tar den tilbake mot originalens ur-elektro, og selv om det jo låter smart, kan man lure på hva som er vitsen. Det samme spørsmålet kan man stille seg med hele prosjektet, men det låter iallfall noe mer variert enn originalen.
Bernt Erik Pedersen

Reviews

Burnitblue (UK)
Last years debut album from Flunk, 'For Sleepyheads Only', was praised for its folk injected downbeat cool, putting Tromso, the small Northern Norwegian city from which they hailed, right on the map*. Here we get the said album remixed. Jori Hulkkonen's remix of Flunks 'Blue Monday' cover straightens the track out into smooth and linear housey territory, stripping it of its initial acoustic downbeat charm. However, thankfully that's not reflective of the album as a whole. Athome Project's beat fueled take on Magic Potion for example, adds fresh life to the track, buliding into a sharp yet hazy swirl. And that's true of much here, making 'For Sleepyheads Only' an experience worth experiencing all over again.

(4/5) Gal Detour
* Flunk is actually from Oslo, not from Tromsø...

XLR8R (USA)
Offering up two and sometimes three versions of selected tracks from their For Sleepyheads Only album, Norwegians Jo Bakke and Anja Oyen Vister* clearly show off their musical capabilities, proving that remixology can indeed be a science. Keyboard melodies blend with omnipresent guitar riffs, then change hand-in-hand towards heavy electrionic tweaks and blips. Leading the rest of the tracks in this style is a remix of New Order's "Blue Monday" with Björk-style vocals sung over a rock guitar riff and a funky drum-loop that takes this classic to new levels.
Jenn Marston
* ...and naturally Ulf Nygaard...!!

Wave (UK)
On their debut album, For Sleepyheads Only, these Norwegians popsters broke ground in the area of cut and paste lounge listening for the beat generation and created a buzz with their cover of New Order's "Blue Monday", matching Bjorkish vocals to an undulating backdrop of acoustic guitar. Here they've invited an array of tech/house remixers from round Europe as well as some Norewegian hotshots to step in and rejig some of their coolest cuts. Their funky guitars, deep dub basslines and eccentric soundscapes are given a choppier techno makeover and come up steaming, but their original Blue Monday cover still gets my vote.

Ri-Ra (Ireland)
This duo from Norway know how to make the house shake! Opening with the poppy but eminently danceable Honey's In Love, next up is Macic Potion with its throbbing bass undercurrent overload with a techno beat and minimalistic but effective vocals and whispy flute. See Thru You is a soft, etheral number while the version of New Order's Blue Monday is a real eye-opener. Almost lunge music but strangely compelling and attractive. The wonderfully-titled Kebab Shop 3AM jacks up the tempo with it's electro beats and synthesised vocals while your Koolest Smile is another slowburner with that haunting quality. There are further mixes of Blue Monday, Your Koolest Smile and See Thru You that make for an album of cool listening.

Vibe
This album is the exact point where chill out is progressed to tranquility via eletronica. Treat Me Like You Do by Norwegian group Flunk is sophisticated downbeat where excellent melodies combine with housey drums and computerized vocals tipping you back and forth before snapping you back to dance music reality. Excellent. The true appeal of the album is the 3 superb remakes of New Order's Blue Monday delightful and intriguing with sultry vocals and tripped out effects redefining a bench mark track in house music history. The remaining tracks could be described as where Air meet Massive Attack at Bjork's BBQ and along with Groove Armada they develop an emotional soundtrack for a film of flowers growing. Beautiful regal flowers in the garden of eden though. Don't get me wrong, this is a beautiful album however not for everyones tastes and not for any time of day but unbeatable when you get the surroundings right.

Logo (UK)
Norwegian duo Flunk recently let various producers loose on their debut album 'For Sleepyheads Only' and have recently released the outcome on Beatservice Records. Employing local Norwegian talent such as Nils Noa, Rune Lindbaek & Doc L Junior, (& the services of UK production connoisseurs such as Dobbs) this album features a raft of lush, clean production, often with good use of the original live guitar and vocal parts. All mixes boast originality, intelligence and a vibe that is as laid-back as a Ducman's recliner. It must be stressed that this album may become a safety hazard if listended to on long journeys - too much relaxation CAN be a bad thing.

What's On South West
A collection of remixes of tracks taken from the Norwegian artists' 'For Sleepyheads Only' long player, each of the 12 tracks ranges from blissful melancholic vibes à la Portishead / Massive Attack, to Grand Central-esque funky hip hop instrumentals, onto lush deep emotive house. Mixes comes from Norway's finest, with highlights coming from both Blue States' and Jori Hulkkonen's remix of 'Blue Monday' (a New Order cover), and much more besides. Essential listening!
(4/6) JT

 

 

 

 

 


Main // Information // History // Artists // Releases // Live // Mailorder