BS046 Kyd & Kango: High Above

prev next


Design/artwork by Tor ge Larsen Vorren

Kyd & Kango:
High Above

Format: CD
Label: Beatservice Records
Catalogue number: BSCD046
Release date: 29. oct 2001

press info // reviews

Download:
Gubemusic // eMusic

Stream:
Spotify // Apple Music // Tidal // YouTube Music

01

High Above

02

The Jazzcaf

03

Barakan

04

This Is The Way

05

Good Vibrations

06

Bugi

07

EKKO ekko


Press info

BS046 Kyd & Kango: High Above

Kyd & Kango er Raymond Hansen fra Tromsø og Jann Marius Dahle fra Harstad. Raymond debuterte som 17-åring med en 12" på Nice'n'Rype i 1997, og begge bidro på Dusty & Dirty Thangz samleren (BSCD020) i 1998.

Samarbeidet startet nyttårsaften 2000, og første låten, This Is The Way, ble signet allerede etter en måned til Slip'n'Slide. Deretter fulgte en 12"-serie som savner sidestykke i norsk house-historie. I løpet av det året de samarbeidet, ble så godt som samtlige spor de produserte signet på selskap som Slip'n'Slide, Influence, Ascension, Estereo og norske Henya Records. 15 spor fordelt på 9 12"-ere ble resultatet av dette korte men effektive og intense samarbeidet, en utgivelsesrekke som ikke engang resten av det norske house-miljøet sammenlagt klarer å matche i samme tidsperiode.

Samarbeidet tok desverre slutt da Jann Marius flyttet til Oslo i starten av 2001, men de produserer nå hver for seg, og har allerede nye ting på gang som solo-artister.

"High Above" er en samling av de beste sporene fra disse 12"-erne med hovedvekt på de funky deephouse-sporene, samt det eksklusive bidraget Bugi. Alle i lange og gode full-lengders-versjoner.

 Kyd & Kango are Raymond Hansen from Tromsø and Jann Marius Dahle from Harstad in the northern parts of Norway. Raymond released his first 12" 17 years old on Nice'n'Rype in 1997, and both of them contributed on the Dusty & Dirty Thangz compilation (BSCD020) in 1998.

The collaboration started on new years eve 2000, and the first track - This Is The Way - was signet after just a month to Slip'n'Slide. Within their one-year collaboration, they signed almost every single track they produced on labels like Slip'n'Slide, Influence, Ascension, Estereo and the Norwegian Henya Records. 15 tracks on 9 12"-ers was the result of this short but effective and intense collaboration, more than the total output of the rest of the Norwegian house-scene in the same period.

The collaboration ended when Jann Marius moved to Oslo in the start of 2001, but they are now both producing as solo acts, and have new releases lined up for release.

"High Above" is a collaboration of the best tracks from the 12"-ers, with weight on the funky deephouse tracks, along with the exclusive track Bugi, all of them in long and glorious full-length-versions.


BS046 Kyd & Kango: High Above

Anmeldelser [reviews ]

Dagbladet
Kyd & Kango er to norske houseprodusenter som har fått seg et navn mer eller mindre etter at de opphørte å være en duo. Trist, fordi noe av materialet de oppdriver på denne samlingen, er utsøkt deep house av den mest sexy og perkusjonsvennlige sorten. Åpningskuttet "High Above" er en over ti minutter lang orgie i samplevennlig og dypt lykkelig discohouse; så smittende glad som bare go'house kan være. "The Jazzcafe" og "Barakan" byr på mer dubba og skitnere saker, mens "This Is The Way" er en liten mini-anthem mange klubbere kjenner fra før. "Good Vibrations" har en eksemplarisk pumpende stå-på-groove , men noe oppbrukt, og ikke minst, klisjéfylt sample. Litt likelydende og litt lange låter, men ellers en glimrende oppvisning i at det fortsatt går an å lage tiltalende deep house.
(5/6) Thomas Strzelecki

Spirit
Alltid trist med gode historier som slutter før de har egentlig har kommet skikkelig i gang. Man skal imidlertid ikke kimse av en god innledning. Kyd & Kango er/var en norsk duo bestående av tromsøværing Raymond Hansen (28) og Harstad-gutt Jann Marius Dahle (21). I førstnevntes hjemby startet de et samarbeid nyttårsaften 2000, et særdeles fruktbart sådan, som endte opp i ni tolvtommerutgivelser på ymse hjemlige og britiske house-selskaper. Dahle flyttet til Oslo tidlig i år, noe som satte punktum for Kyd & Kango. High Above er deres testamente. Og hvilket testamente. Kyd & Kango kan nemlig slå seg på brystet med å ha laget genuint spennende "deep" house, en bragd svært få kan gjøre krav på i 2001. På overflaten kan det virke noe grått og ansiktløst, men denne genren er nå en gang slik at man må dykke nettopp dypt for å finne ut om det er noe substans under de fine saksofonsoloene, de duse orgellydene og de piskende cymbalene. Og her får man lønn for strevet. Det er forsåvidt ganske "typisk" norsk house dette, som kneler ved Masters At Work-alteret og drømmer om svunne tider på David Mancusos loft. Men altså uhyre forseggjort, og preget av spontanitet fremfor endeløs flisespikking. Slik ender låtene opp med en friskhet denne vanligvis så skjeggete house-genren altfor ofte mangler. Nå er ikke dette albumet helt perfekt: Av de 15 låtene duoen rakk å gi ut, er bare syv med her. Disse er likevel så lange at CD'en er fylt til randen. Spørs likevel om det hadde vært en idé å ta med flere låter for spennviddens skyld, og gjøre en fullbyrdet DJ-miks ut av det. Men dette blir hypotetisk - det vi får er meget tilfredsstillende okke som. Tittelsporet, som åpner ballet på vidunderlig livsbejaende vis, er platens ypperste bevis på at vi har/hadde med genuine talenter å gjøre. Nå har de gått hver til sitt; forhåpentligvis er ikke High Above slutten på én god historie, snarere begynnelsen på to.
(5/6) Thomas Talseth

Aftenposten/Oslopuls
Kyd & Kango er Raymond Hansen fra Tromsø og Jann Marius Dahle fra Harstad, to unge gutter som jobbet sammen i ett års tid fra nyttårsaften 2000. Nå har Dahle flyttet til Oslo og samarbeidet er slutt. "High Above" er en oppsummering av hva house-guttenebedrev. Og det er ikke småtteri. Her er syv lange låter der guttene dyrker sin forkjærlighet for funklende fin funky deephouse. Noe som ikke akkurat er en musikalsk revolusjoni 2001, men med et låtmateriale som er såpass uimotståelig fengende blir man likevel lei for at duoen ikke eksisterer mer. Trøsten får være at begge jobber solo. Høydepunkt: "High Above", "This Is The Way" og "Bugi".
(4/6) Robert Gjestad


Main // Information // History // Artists // Releases // Live // Mailorder